Kulturafton 5/2-19

Välkommen till 2019 års första kulturafton tisdagen den 5 februari kl. 19.00

Då inleds den sjätte delen av utställningen ”En Ny Jord”

(Tidigare hade den arbetsnamnet ”Den grönskande trädgården i ditt inre” men nu känns det namnet är för långt.)

Då är du hjärtligt välkommen till en inspirationskväll där du bland annat får en förhandstitt av vad som ska hända det kommande året. Annes Hus firar 20 årsjubileum och det vill jag ska märkas.

I höstas köpte jag vårlökar för massor av pengar. En investering i lust och upptäckarglädje. Längs hela häcken ligger nu i vintersömn hundratals scillas och bidar sin tid.

 

 

Kulturaftnarna kommer att spegla den sjätte livsprincipen som handlar om ”oberoende” Om att förhålla sig öppen för det oväntade, att se på det som händer med nyfikenhet och förundran. Om att ha ett mål och en mening med sina göranden utan att låsa sig fast vid ett bestämt utfall eller specifikt resultat. Det är ett underbart förhållningssätt som skapar rymd och magi då vi öppnar oss för det okända.

 

Att leva sitt liv med en inre tro att allt ordnar sig bara jag gör mitt allra bästa är både vilsamt och spännande.  Att lyssna till den inre rösten som får vara kompass då något skaver  hellre än att hålla fast vid en plan som grundade sig på förutsättningar som kanske alls inte råder längre. Allting förändras och om vi likt floden kan kan låta vårt inre flyta lätt och utan motstånd väntar nya äventyr runt hörnet.

 

 

Jag kommer att inleda året med att berätta om vad denna livsprincip inneburit för mig. Jag hade storslagna drömmar om mitt liv tills det visade sig att inget blev som jag tänkt. Jag vill dela med mig av hur mina erfarenheter blivit till insikter som gett mig en allt större frid och harmoni.

 

Till varje rum och livsprincip väljer jag en färg som jag tycker passar till. Årets färg blir gult som solen i kombination med ljuset och det vita.

 

 

Till vernissagerum kommer jag att inreda rum Viola ett av mina hotellrum som redan är tapetserat i en fin gul färg.

 

 

Till varje livsprincip och rum vill jag hylla naturen. Efter att ha använt olika metaller i jordens inre i den föregående rummen så ska kvinnan som ljusbärare i år få stå i centrum som en av naturens verkligt stora resurser. Kvinnan som i alla tider med vårdat och hållit samman med stor kreativitet och inte alltid fått eller får den uppskattning hon förtjänat eller förtjänar.

 

 

 

 

Jag vill rikta mitt fokus mot kvinnor som betytt och betyder mycket för mig och kanske för dig. Fina att identifiera oss med.Bl.a. Oprha Winfrey, Winni Mandela, Sonia Tolstoy, Gudrun Schyman, Astrid Lindgren, Selma Lagerlöf, Ellinor Rosefeld,  Malala, Maj Britt Theorin, Elise Ottersten Jensen, Simeone de Beauvoir för att nämna några.

Varmt välkommen till kulturafton den 5 februari och ett livgivande år 2019

Med vänlig hälsning

Anne Claesson

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta