Eva Löfman Törnqvist och Anne Claesson bjuder in till

Berättelser vid havet

Välkommen till Skärhamn och Skymningssupé med mustiga berättelser Söndag den 19 november 16.00-18.00 med efterföljande samtal för den som så önskar.
Slut: kl. 19.00

 

 

Anne Claesson kommer inledningsvis att tala om temat Ge och ta emot.

Eva Löfman Törnqvist kommer att berätta skrönor och sanna historier om det farliga havet.

Vi  inbjuder in till hemlagad god soppa, nybakat bröd och kaffe med kaka efter maten.

Vi vill tillsammans skapa en arena för att illustrera det som är livets olika kärnpunkter.

 

 

Eva har i 30 år arbetat som professionell berättare, drivit egen teater och nu senast regisserat och genomfört förställningen Soleld, en sång för jorden med professionella musiker och dansare på Stora teatern i Göteborg. Under många år har Eva trollbundit grupper med sina berättelser och föreställningar.

 

Jag som skriver detta heter Anne Claesson och har 25 års erfarenhet som specialpedagog. Sedan 18 år tillbaka driver jag företaget Annes Hus som är Göteborgs minsta hotell med kurs och konferensverksamhet. Jag drivs av ett behov att utjämna den nuvarande maktordningen i världen. Jag värderar samtal, lyssnande, stillhet för att få kontakt med vårt innersta vackra. Jag anser att det stora börjar i det lilla och vill med min verksamhet verka för fred och värme i våra hjärtan.

 

 

I alla tider har människan lyssnat till sagor, myter och berättelser. Vilken livkunskap, vilka starka symboler kan hjälpa oss än idag ?

 

Samling:            Kl. 16.00 i Skärhamn i Annes Skärgårdshus.

Adress:               Källstången 30 i området Havsporten.

Kostnad:             300:-/person

Begränsat antal : 12 pers.

Anmälan via mail till info@annes-hus.se

Förbetalning:        Så snart du fått en  bokningsbekräftelse.

Betalning via  swish 0706-209403

Meddela om du hellre vill betala kontant på plats.

 

Eva berättar:
Denna gång vill jag berätta historier om havet, som har ägt rum,
som är verkliga, dokumenterade. Händelser som utspelar sig i rykande storm, om pirater och sjörövare, och om de andra, sjöräddarna t.ex, som vigt sitt liv för att undsätta och rädda andra – i alla väder…. Som den 9 december 1929. Vinden har blåst upp till storm, följt av regnbyar.

 
Kl. 04.00 får befälhavaren Bernard Österberg på livbåten Justus A. Waller en rapport av utkiksmannen. Han har sett ett misstänkt ljus eller bloss i sydlig riktning. Justus A. Waller är stationerad vid Käringön denna vinterkväll. Alla fyra besättningsmän har legat påklädda, och det dröjer inte länge förrän de är på väg ut genom stormbyarna i mörkret, mot Stora Koppholmen.

 
Vad händer när de finner den engelska fyrmastaren Macalla, som gått på grund och håller på att förlisa?
Anders Wällhed, som skrivit boken ”Den tidlöse sjöräddaren”skriver
”All historieskrivning är en gryning som leder mot dagen och vi bestämmer själva om vi vill promenera mot ljuset tomhänta eller i gott historiskt sällskap.”
Välkomna!
Eva

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta