Eva Löfman Törnqvist och Anne Claesson bjuder in till

 

Berättelser vid havet 9 december 2018

 

Välkommen till Skärhamn och Skymningssupé

Söndag den 9 onde december 16.00-19.00

Mer info. längst ner på sidan.

 

 

 

Anne Claesson kommer inledningsvis att tala om temat i det femte rummet som ingår i utställningen DEN GRÖNSKANDE TRÄDGÅRDEN I DITT INRE och som pågår i ANNES HUS i Göteborg 2014-2020. Den handlar om sju livsprinciper för en hållbar och rättvis värld. 2018 är uppmärksamheten riktad mot AVSIKT OCH ÖNSKAN. Hur vi kan använda oss av tankens kraft för att uppfylla våra drömmar. Du kan läsa mer på www.annes-hus.se  Vi inbjuder till samtal om vad våra tankar betyder för hur våra liv formas.

 

Eva Löfman Törnqvist kommer denna gång att berätta om  Selma Lagerlöf och vi kommer under decemberkvällen att få lyssna till en julberättelse .

 

 

 

Denna starka författare som debuterade med en saga, ”Gösta Berlings saga ” blev inte väl mottagen i alla läger. Kritiken var inte nådig på sina håll, en saga ! För vuxna! Men Selma Lagerlöf fortsatte oförtrutet med sitt eget sätt att skriva, i sin berättande, målande form. Hon blev den första kvinnan att tilldelas Nobelpriset i litteratur, den första kvinnan i Svenska Akademien, och en av de första svenska författarna med internationell

 

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Selma_Lagerlof_%281908%29%2C_painted_by_Carl_Larsson.jpg
Julberättelsen utspelar sig i Värmland. Det är julafton, och snöstormen överraskar husbonden själv, gamle. Ingmar Ingmarsson där han går i skogen för att hämta vidjor till björkriset. För nu stundar julens bastubad !

 

Alla på gården, ung som gammal ser fram emot julfirandet. Men varför kommer inte Ingmar Ingmarsson?

 

 

Välkommen till en berättarkväll och kom in i stugvärmen på hemlagad god soppa, nybakat vörtbröd, kaffe med kaka efter maten och att kura tillsammans till en fängslande berättelse med eftersamtal.

 

 

Vi vill tillsammans skapa en arena för att illustrera det som är livets olika kärnpunkter.

 

 

 

Eva har i 30 år arbetat som professionell berättare, drivit egen teater och senast regisserat och genomfört förställningen Soleld, en sång för jorden med professionella musiker och dansare på Stora teatern i Göteborg. Under många år har Eva trollbundit grupper med sina berättelser och föreställningar.

Jag som skriver detta heter Anne Claesson och har 25 års erfarenhet som specialpedagog. Sedan 19 år tillbaka driver jag företaget Annes Hus som är Göteborgs minsta hotell med kurs och konferensverksamhet.

Jag drivs av ett behov att utjämna den nuvarande maktordningen i världen. Jag värderar samtal, lyssnande, stillhet för att få kontakt med vårt innersta vackra. Det stora börjar i det lilla och jag vill med min verksamhet verka för fred och värme i våra hjärtan.

 

 

Samling:            Kl. 16.00 i Skärhamn i Annes Skärgårdshus.

Adress:               Källstången 30 i området Havsporten.

Kostnad:             300:-/person inkl. mat, kaffe och kaka samt dryck

Anmälan via mail till info@annes-hus.se

Förbetalning:        Så snart du fått en  bokningsbekräftelse.

Om du är osäker går det bra att förboka utan betalning till två veckor innan berättarkvällen om du vill reservera plats.

Begränsat antal : 12 pers.

Betalning via  svisch 0706-209403

Meddela om du hellre vill betala kontant på plats.

 

Varmt välkommen !

 

 

 

 

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta