Cultural evenings

 

Kultur

För mig är kultur sådant som berör våra sinnen. Under de senaste 7 åren sedan 2014 har jag arrangerat kulturaftnar en gång per månad för att på olika sätt beröra. Det hann bli 50 olika kvällar som alla på ett eller annat sätt speglade de olika levnadsprinciper för en rättvis och hållbar värld som visas upp i utställningen EN NY JORD som kommer att visas i Annes Hus under hösten 2021. Kulturkvällarna anordnas i salongerna nedan.

Så snart restriktionerna tillåter öppnas utställningen igen och nya kulturträffar kan ta vid i salongerna ovan. Ordet kultur  betyder ursprungligen ungefär  bearbetning, odling och bildning och handlar om mänsklig aktivitet. Kultur har kallats levnadssättet hos ett helt samhälle. Som sådant inkluderar beteendemönster, seder och bruk, religion, klädsel, ritualer, lekar och lagar och moraliska system och olika konstarter.

Göteborg firar 400års jubileum 2021 och 2023 och Utställningen EN NY JORD kommer då att visas upp i sin helhet som en del av Göteborgs jubileumsfirande. Här en länk till Gbg o Co jubileumssida.

Annes Hus

På Jubileumssidan finner du också information om föreläsningar som kommer att äga rum under hösten 2021

Vernissagfest

Välkommen på Vernissagefest  7/9 2021

Inbjudan till  den sjunde livsprincipen Vårt syfte i livet.

Tisdagen den 7 september kl. 18.00 2021 öppnar utställningen EN NY JORD i Annes Hus

Därmed finns sju olika rum att beskåda som belyser sju livsprinciper för en rättvis och hållbar värld.

Du är varmt välkommen att delta. Det har varit en lång resa för mig. Utställningen startade 2014 och har på olika sätt illustrerats genom åtta olika kulturaftnar varje år. Det sjunde årets livsprincip handlar om VÅRT SYFTE I LIVET. Jag kommer själv att hålla i denna den första av hösten kulturkvällar och att tala om den stora frågan; Vad är meningen med livet ?

Jag har använt mig av 7 olika rum i huset för att visa upp de olika livsprinciperna för att illustrera det viktiga budskapet i varje rum med färg och form. I år är det utrymmet högst upp i huset som jag tar i anspråk; vinden. Färgerna är blått och vitt och kommer att ramar in det som ger mening åt varje liv. Att lära sig saker, få utlopp för skaparlust och att möta andra människor i meningsfulla sammanhang.

Du kanske undrar. Vad är meningen med allt detta ? Jag vill berätta om den plan jag har för framtiden. Där också du är välkommen att delta. Min övertygelse är att vi människor behöver varandra och att det är andra människor som skänker mening åt våra liv. ”Människan är människans gamma” heter ett gammal talesätt.

Det blir förstås lite gott att äta och dricka som brukligt varit under dessa olika vernissagefester som pågått sedan 2014. Du är varmt välkommen med din

Anmälan på info@annes-hus.se men först efter den 1 augusti 2021.

Du förstår säkert varför.

Kostnad för denna kväll som inkluderar mat och dryck och bubbel är 300:- /person

Med varma hälsningar

Anne

IMG_0687

Välkommen till Annes Hus !

info@annes-hus.se  telefon  031-209400 eller 0706-209403.

 

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Prices

Map

Göteborg