SAMTALSKVÄLLAR är en ny form av gemenskap

i Annes Hus 2024.          

 

Varför ordnas det samtalskvällar i Annes Hus 2024 ?

En utställning i sju olika rum i Annes Hus och 50 olika kulturaftnar har ägt rum mellan 2014-2023. Allt i akt och mening att skildra sju olika tankesätt genom föreläsare och artisters framträdande för en rättvis och hållbar värld.
Samtals-kvällarna är ny fas där det ges möjlighet för publiken att delta kring olika frågeställningar om hur vi tillsammans kan främja en rättvis och hållbar miljö runt omkring oss själva och varandra
De flesta människor drömmer om  en rättvis och hållbar värld. I Annes Hus kan vi komma samman, interagera och drömma samma dröm.

 

Vad är syftet men samtalskvällarna  i Annes Hus 2024 ?

Syftet är att skapa en plats för människor att samlas för att tala om saker som är viktiga för oss.  Att kärleksfullt få chans att möta nya perspektiv. Lära, lyssna, dela med oss av oss själva. Att gå hem på kvällen och känna sig påfylld och glad med lite nya tankar.  Att ha känt igen sig i samtalet eller slås av hur olika vi är. Allt som ger oss en känsla av att något nytt har tillförts i tankesystemet. Som art är vi ju nyfikna och under dessa samtalskvällar kan vi i en trygg omgivning utforska oss själva i förhållande till andra.

Jag hoppas att jag kan skapa förutsättningar för samtal i en liten grupp med samtals-teman som syftar till att ge näring för själen.

 

Vad är avsikten men samtalskvällarna  i Annes Hus ?

Att erbjuda ett alternativ till traditionell underhållning. Under samtalskvällarna kan du bli så delaktig som du önskar. Vi lyssnar och lär av varandra och bemöter varandra med respekt . Här erbjuds också en plattform för den som vill förmedla något om sig själv under exclusiv tid för 10 minuters total uppmärksamhet från omgivningen.

 

Hur går en samtalskväll till  ?

Vi samlas i Ateljé för att finna vår bordskamrat och får där en kort introduktion och presentation av kvällens tema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi tar sedan plats i salongerna där tre olika fantasifullt dekorerade bord för 6 personer väntar Var och en förser sig med önskad dryck. Vin, öl och annan dryck finns att välja mellan.

Då alla funnit sin plats och vi hälsar alla välkomna med en skål. Därefter ägnas de första 10 minutrarna vid borden till en person som föranmält ett intresse av dela med sig av något som personen vill dela med sig av och får då allas odelade uppmärksamhet. En så kallad hemlig gäst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Därefter är det dags att ta med sin tallrik till den buffé som står uppdukad och består av trevliga små rätter för alla smaker och preferenser.

 

Dags att njuta av maten och varför inte börja med att säga ditt namn helt kort berätta vad som ger just dig glädje.
Samtalstemat vid bordet är givet men kanske kan komma att handla om något helt annat. Det viktiga är att var och en tar ansvar för syftet med kvällen. Att ge näring till sin egen och andras själar.

 

Vid varje bord utses en sedan en person till att sammanfatta vad gruppen gemensamt kunnat enas om som vi senare under kvällen ska få ta del av. Måltiden beräknas pågå c:a en timma. Därefter hjälps vi åt med att duka ut och övergå till det framdukade kaffet. Då blir det spännade att höra  sammanfattningarna  från de olika borden då de delar med sig av till oss övriga

 

Efter kaffet  blir det en kort presentation av  Skönhetens second hand med fortsättning en trappa ner. Den som vill sitta kvar och samtala gör det och för den som så önskar bjuds inspiration i Ateljén för den som önskar förnya sin garderob. Det går bra att prova kläder och se på exempel på och om hur vi kan omfatta begreppet cirkulär ekonomi i våra liv.

 

Varmt välkommen till någon av årets samtalskvällar

Bilderna är tagna av mig Anne Claesson av mina fina vänner Ann-Christin och Marie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta

Göteborg