Mode

Här kommer en liten bakgrund till denna nya sida i Annes Hus verksamhet

Vi behöver alla anpassa oss till vår nya tillvaro detta speciella år som skapats av Covid 19. Inget blir fortsättningsvis var det tidigare varit. Så har historien sett ut i alla tider. Det vi nu får vara med om är historia i nutid. Att kriser medför utveckling är inte alltid en tröst för den som drabbas hårt.

För mig personligen vet jag inget om vad detta på innebär på sikt. Det jag vet är att mina många år i umgänge med sju livsprinciper för en rättvis och hållbar värld inneburit växt och ett sätt att att se på livet utifrån ”möjligheter”

Visst var det sorgligt att enbart ta emot avbokningar inför vår, sommar och höst 2020 men det har också varit ett välbehövligt avbrott efter att under 20 år ensam ha drivit Annes Hus.

 

 

I utställningen EN NY JORD har jag en röd tråd som jag vill sammanfatta med två ord. Tacksamhet och Ansvar. Jag är glad för att jag alltid varit road av färg och form. Det är glädjeämnen som följt mig sedan jag var liten. Symaskinen var under många år min bästa vän. Med tiden fick jag en ännu bättre bundsfövant; Skriv-boken som med åren blivit till ett hundratal. Jag har inte räknat dem heller aldrig läst vad jag skrivit under tjugo år av dagligt skrivande. Det är processen som varit viktig. Att varje morgon städa i hjärnan. Fundera över dagen som gick och planera den nya dagen eller i bland ägna många sidor för att vända ut och in på ett problem eller utforska vad som skaver.

 

Nu har jag fyllt 70 år ja till och med 71 och jag har gett mig själv tillåtelse att byta identitet. Under 25 år var jag specialpedagog och levde i skolans värld. Under de senaste 20 åren har jag varit egen företagare och nu tänker jag bli konstnär på heltid. – Jag får ha roligt och med att arbeta med mina tyger och allt lekmaterial jag samlat på mig under livet. Kanske har också du en liten samlare i dig ? Jag har samlat på tyger. Mina skåp är fulla och sorterade i färger.

 

 

En hel del har jag skänkt bort då jag insåg att jag aldrig under min livstid skulle hinna att använda allt. Jag har också varit road av konfektions-kläder och och köpt en hel del som jag sparat för att ha en enkel stomme att utgå i från då jag velat omskapa ett plagg jag trivts i.

 

Upplägget med Kulturaftnar en gång per månad för uppåt 40 personer inte längre är möjligt. Extra sorgligt eftersom jag tänkt gå i mål denna höst 2020 med den sjunde principen. De sju olika livsprinciperna har fått var sitt rum i hotellet med sina speciella tillbehör och färger. Inför GÖTEBORGS 400år jubileum har jag ett  avtal att medverka som en av världarna och visa upp utställningen i sin helhet i Annes Hus under år 2021. Men som du säkert vet så är jubileet framflyttat till 2023.

Utställningen är min baby och vi har levat samman under så många år att den blivit en del av mig själv. Jag vill inspirera till en en hållbar och rättvis livssyn och ser nu nya möjligheter. Jag har hittat en bundsförvant; Ann Pettifor som jag ska berätta om på en av mina Kulturträffar längre fram.

 

Den första livsprincipen i utställningen EN NY JORD handlar om Oändliga möjligheter. Om detta tänker jag tala på Kulturträffen den 20 oktober. Men jag ska också berätta om det glädjerika arbetet att skapa nytt av gammalt och då min nya identitet som konstnär nu ger mig möjlighet att leva ut min dröm blir det också vernissage på

Skönhetens second hand.

Under denna sida kommer jag att exponera ”kompositioner” Det innebär att utställningen omfattar sju kompletta olika kreationer / tillfälle som består av ett antal olika delar som säljs tillsammans. Varje kreation har ett kvinnonamn.

 

 

När jag skulle skapa en sida för min nya verksamhetsgren stötte jag på svårigheter

Skönhetens second hand är för lång titel .

Kläder som konst är också en för lång titel.

Även Ekologiskt mode är för långt så då gäller det att tänka nytt

och jag testar Mode och det funkade. Fyra bokstäver fick plats i menyraden.

Välkommen att följa mig också Instagram där jag ämnar dela med mig av presentationer av mina olika kompositioner.

 

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta