VÅRA VAL

Den tredje livsprincipen i utställningen EN NY JORD  handlar om våra val. I varje stund i vårt liv ställs vi inför val som får betydelse för oss. Alla val har konsekvenser. En del val får stora konsekvenser andra val kanske vi anser får små konsekvenser men kan i det långa loppet ändå bli avgörande för hur våra liv gestaltar sig.

 

9 KARAMA -bilder1.001-001

 

Att förstå sig själv är grunden för medvetna val. Att ställa frågor till sig själv är en bra väg till självkännedom.

 

9 KARAMA -bilder7.007-001

 

Gör jag rätt val nu ? Vad kommer detta val att föra med sig ?

 

9 KARAMA -bilder8.008-001

 

 

Att förstå sina val  handlar mycket om kunskaper om vad som hänt oss under vår uppväxt.

 

 

Hinder f. medv.VAL -bilder.015-001

 

Kvinnan på bild här nedan har bland annat skrivit boken  ” Känn Rädsla och våga ändå ” Den har hjälpt mig mycket under min livsresa. Att inse att rädsla är en viktig känsla i våra liv men att den också kan hindra oss att göra det vi älskar. ” Rädslan är en mycket dålig rådgivare ” säger Anne Ramberg i ett sommarprogram i Juli 2019. Hon är sedan många år tillbaka Advokatsamfundets generalsekreterare.

 

 

Susan jeffers.016-001

 

Jag har ställt  frågan till mig själv är det rädsla eller kärlek som styr mig i detta val ?

 

9 KARAMA -bilder6.006-001

 

 

Här nedan har jag samlat filmer och föredrag som har hjälpt mig på konstruktiva sätt att komma till klarhet om vem jag är och vad jag verkligen vill och den starka insikten att ”Allt börjar med barnen”

Att vara ömsint uppriktig och ha modet att tala om det som skaver handlar denna berörande film om. Den är värd att spendera några minuter med. Vi kan välja.

 

 

David Hendricks nedan har ägnat större delen av sitt liv för att förstå vad som händer med ett barn som utsätts för missbruk på olika sätt. Hur det ger livslånga effekter men att det också finns oanade resurser i våra hjärnor att läka tidiga sår. Min dröm är ett samhälle som omhuldar dessa insikter och ger omsorger för allas vårt bästa. Kollektiva val är den viktigaste aspekten i ett samhälle. Vi behöver varandra du och jag och dom andra som står utanför… Kunskap är nycklar till all form av harmoni.

 

 

Kollektiva val lägger grunden för hur ett samhälle utvecklas. Beslutsfattare behöver gedigna kunskaper om orsak och verkan. Studien som David Hendricks berättar om är en förklaring till det som händer i USA just nu. Vi hör samman och är ansvariga för oss själva såväl som för vår nästa., och vi behöver ett samhälle som främjar detta.

 

 

 

 

 

Att ta reda på hur vår hjärna ser ut kan ge nycklar till bättre val för både psykiatriker och patienter. Daniel Amen är både hjärnforskare och psykolog och efter att ha tagit del av resultatet från 83 000 scannade hjärnor från 94 olika länder har han följande att berätta. Se programmet !  Vi behöver förstå för att förmå göra kloka val.

 

 

 

Vi behöver också förstå det samhälle vi lever i för att fatta kloka beslut. Sam Harris är en person som skrivit mycket om religion, vetenskap och våra värderingar. Här följer en tankeväckande föreläsning från Ted Talks

 

 

 

 

 

 

Kloka Caroline Myss talar med klokskapens stämma om hur våra val påverkar oss. Hon delar med sig av sina erfarenheter som psykoterapeut  från ett långt yrkesliv. Hon talar i denna film om hur vi kan bli observatörer i våra egna liv. Att våga ställa frågan till oss själva:  Varför blir jag sjuk just nu ?

 

 

 

 

 

 

Raymond talar om hur låg självkänsla ställer till det för oss men också hur man kan vända låg självkänsla  till en god självkänsla. Valet är ditt

 

 

 

Raymond förlorade sin lillasyster och sin far vid 6 års ålder. I egenskap av gudson till Chiles störtade president Salvador Allende tvingades han fly landet med sin lillebror och svenska mor.

Flykten gick via Mexiko där han blev brutalt misshandlad av en sadistisk rektor och senare utsatt för övergrepp under nästan ett års tid.

När han väl kom till Sverige vid 7-års ålder blev han slagen och mobbad p.g.a. sitt utländska påbrå och han hade sin första allvarliga tanke på självmord vid 10-års ålder. När han fyllde 12 år blev han placerad på internatskola och vid 19-års ålder mådde han så dåligt att han skar sig på kroppen med en rostig mattkniv och det var då som missbruket tog fart på allvar.

Efter drygt 20 års alkohol-, cannabis- och tablettmissbruk och ett liv fyllt av arbete, stress och jakt på bekräftelse – sålde han företaget, det stora huset och bilarna för att istället börja jobba på sig själv. Resultatet av det intensiva arbetet med sig själv ledde till att han slutade missbruka, blev kvitt sin stress och oro och blev den pappa som han alltid velat vara.

Han är idag en mycket eftertraktad föreläsare och coach inom ledarskap och personlig utveckling.

Raymond har två gånger fått äran att vara värd för “Sommar” i P1 (2001 samt 2008), blivit porträtterad i dokumentärfilmen “I faderns fotspår” (SvT), skrivit böckerna “Hur många gånger kan man döda en man?” (Forum 2001) och “Allt börjar med EN!” (Vulkan 2016) samt startat och byggt upp Svenska Innebandy Ligan (SIL) och “Barbro – Linje Naturell” med Barbro “Lill-Babs” Svensson.

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta

Göteborg