Välkommen till den sjätte delen av utställningen ”En Ny Jord”

Den sjätte livsprincipen handlar om att förhålla sig oberoende

Den sjätte livsprincipen för en rättvis och hållbar värld handlar om att förhålla sig öppen för det oväntade, att se på det som händer med nyfikenhet och förundran. Om att ha ett mål och en mening med sina göranden utan att låsa sig fast vid ett bestämt utfall eller specifikt resultat. Det är ett livsbejakande förhållningssätt som skapar rymd och magi då vi öppnar oss för det okända.

 

 

 

 

Att leva sitt liv med en inre tro att allt ordnar sig bara jag gör mitt allra bästa är både vilsamt och spännande.  Att lyssna till den inre rösten som får vara kompass då något skaver  hellre än att hålla fast vid en plan som grundade sig på förutsättningar som kanske alls inte råder längre. Allting förändras och om vi likt floden kan kan låta vårt inre flyta lätt och utan motstånd väntar nya äventyr runt hörnet.

 

 

 

 

 

I oberoende ligger ovisshetens visdom. Då vi släpper taget om att saker ska vara på ett visst sätt väntar äventyr och nya erfarenheter som kan leda oss till nya spännande platser.

 

 

 

Kvinnan

I varje utställningsrum hyllar jag saker i naturen som jag värdesätter. I principen om Oberoende vill jag framhålla kvinnan. Kvinnan som ljusbärare får stå i centrum i den sjätte livsprincipen för en rättvis och hållbar värld. Hon är en av naturens verkligt stora resurser. Kvinnan som i alla tider vårdat och hållit samman med stor kreativitet och sällan fått eller får den uppskattning hon förtjänat eller förtjänar. Ekonomiskt beroende är ingen hälsosam utgångspunkt för jämlikhet. Det är dags för den kvinnliga principen att få stå i fokus.

 

Om att värdera sig själv.

 

 

Om att våga och tänka nytt. Denna intervju med Cajsa Ingenmansson kan ge dig en ovälvande inspiration.

 

 

 

Kajsa Ingemarsson

 

 

 

Lyssna på detta radioprogram om en kvinnlig förebild: Elin Wägner

https://urplay.se/program/220436-bildningsbyran-tanka-mot-strommen-elin-wagner-100-ar-fore-sin-tid

 

Anna Karin Palm skriver om Selma Lagerlöf

En kvinna med obändig vilja

 

 

 

 

 

 

 

https://vilaser.se/en-kvinna-med-obandig-vilja/

 

 

 

 

 

 

 

Lyssna på denna unga fredsprismottagare.

Malala Yousafzai

 

 

 

 

På Nobelmuseet finns denna video om Malalas kamp för utbildning till alla barn och unga

https://nobelprizemuseum.se/uppgifter-for-elever-kampen-for-manskliga-rattigheter-malala-yousafzai/

 

 

Priyanka Chopra And Indra Nooyi On Breaking Barriers And Engaging Billions | Forbes Live

From the boardroom to the box office, Indra Nooyi and Priyanka Chopra weigh in on the extraordinary global communities they’ve built and the qualities that have fueled their success.

Afrikas första kvinnliga president Ellen Johnson Sirleaf och Liberias tidigare stadsöverhuvud samarbetade med kompetenta kvinnor på andra poster i hennes regering. Hon är en verklig förebild för mig. Hon har byggt nätverk för framtiden.

 

 

Bättre sammanfattning av kvinnans situation får man leta efter. Lyssna på Nawal el Saadawi  i videon nedan och hennes positiva syn på utvecklingen. Hon har nyligen gått bort 89 år gammal. Hon har som läkare och författare i  Egypten och proffessor i USA fört ut budskapet om hur den manliga ideologi  motverka kvinnornas intressen. Intervjun är sedan 2018 då Saadwi är 86 år och visar en kvinna med helhetssyn, kraft och total klarhet. Se den till slutet och du får en helhetssyn på orsak och verkan i världen.

 

 

Kvinnors engagemang är framtidens hopp

Lyssna på denna video från bokmässan där ett inifrån kommande engagemang för unga flickor är ledmotivet i hennes fantastiska böcker.

 

 

 

 

men se upp så att ”Duktig flicka syndromet”  inte tar över.

Om du till hör denna grupp så titta gärna på denna video, den är 15 minuter lång och kan bli en fin väckarklocka som som skänker dig nya värdefulla insikter.

 

 

 

 

Tänkvärt från en kvinna som ägnat sig åt givande under många år….

 

 

 

Priyanka Chopra är gäst hos Oprah Winfrey

Den nya generationen kvinnor är vårt hopp och vår framtid. Förskräcks inte de första två minuterna av filmen så öppna ditt hjärta och lyssna noga på samtalet. Det är så lätt att tro att världen är den vi känner i Sverige. Kvinnors engagemang i världen är det enda som eventuellt kan skapa drägliga förhållanden i framtiden. Då behövs inflytande.

www.momspresso.com/parenting/article/oprah-winfrey-and-priyanka-chopra-share-empowering-words-at-the-women-in-the-world-summit-2019

 

 

 

Lyssna se och lär när Pat Mitchell talar om hur vi kvinnor mår bra av att engagera sig tillsammans med andra kvinnor för att också involvera män i jordens överlevmnad. Videon är 17 minuter.

 

 

 

KVINNOR SOM OBJEKT

 

 

 

Kvinnors konst – historiens ekande tystnad

Ringer det en klocka när du hör dessa namn: Artemisia Gentileschi? Rosa Bonheur? Kvinnliga målare har ofta förbigåtts i konsthistorien. Trots uppenbara kvaliteter. Den här dokumentären råder bot på detta. Ett program om livsöden och mästerverk från 1500-talet och framåt. Vilka var dessa kvinnor? Och hur bidrog de till konsthistorien?

https://www.svtplay.se/video/28006947/kvinnors-konst-historiens-ekande-tystnad

Denna film visas tyvärr inte just nu på Svt men den går att hitta för den som söker.

 

Historiens kvinnor från 1700-talet

Den hyllade roman-trilogin ”Barnbruden”, ”Pottungen” och ”Rävhonan” av Anna Laestadius Larsson handlar om att vara kvinna i 1700-talets Sverige.

 

 

 

 

Musik för dig och mig………..

Keb’ Mo’ – Put a Woman in Charge feat. Rosanne Cash (Official Music Video)

 

 

Five musicians, five expressions, four nationalities, and one goal – Musical freedom of speech. For everyone!

 

 

 

Här följer en film på 8 minuter som tydligt förklarar  vikten av att ha ett öppet sinne.

What does it mean to have an Open Mind?

 

 

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta

Göteborg