Den sjätte livsprincipen handlar om att förhålla sig oberoende

Välkommen till den sjätte delen av utställningen ”En Ny Jord”

 

Den sjätte livsprincipen för en rättvis och hållbar värld handlar om att förhålla sig öppen för det oväntade, att se på det som händer med nyfikenhet och förundran. Om att ha ett mål och en mening med sina göranden utan att låsa sig fast vid ett bestämt utfall eller specifikt resultat. Det är ett bra  förhållningssätt som skapar rymd och magi då vi öppnar oss för det okända.

 

 

 

 

Att leva sitt liv med en inre tro att allt ordnar sig bara jag gör mitt allra bästa är både vilsamt och spännande.  Att lyssna till den inre rösten som får vara kompass då något skaver  hellre än att hålla fast vid en plan som grundade sig på förutsättningar som kanske alls inte råder längre. Allting förändras och om vi likt floden kan kan låta vårt inre flyta lätt och utan motstånd väntar nya äventyr runt hörnet.

 

Att plantera vårlökar är spännande. Jag har planterat längs hela häcken och nu  hoppas jag  att alla hundratals scillas ska  blida ett blått fält genom att sprida sig med åren.

 

 

 

Till varje rum och livsprincip har jag valt en färg och ett tacksamhetstema som jag tycker passar till principen.

I det sjätte rummet är det färgen gult som solen i kombination med ljuset och det vita som framträder.

 

 

 

 

Rummet heter Viola och är ett av mina hotellrum. Rummet är tapetserat med en gul tapet.

 

 

 

 

Kvinnan som ljusbärare får stå i centrum detta år som en av naturens verkligt stora resurser. Kvinnan som i alla tider med vårdat och hållit samman med stor kreativitet och inte alltid fått eller får den uppskattning hon förtjänat eller förtjänar.

 

 

 

Med vänlig hälsning

Anne Claesson

 

 

What does it mean to have an Open Mind?

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta