Välkommen till den sjätte delen av utställningen ”En Ny Jord”

Den sjätte livsprincipen handlar om att förhålla sig oberoende

Den sjätte livsprincipen för en rättvis och hållbar värld handlar om att förhålla sig öppen för det oväntade, att se på det som händer med nyfikenhet och förundran. Om att ha ett mål och en mening med sina göranden utan att låsa sig fast vid ett bestämt utfall eller specifikt resultat. Det är ett bra  förhållningssätt som skapar rymd och magi då vi öppnar oss för det okända.

 

 

 

 

Att leva sitt liv med en inre tro att allt ordnar sig bara jag gör mitt allra bästa är både vilsamt och spännande.  Att lyssna till den inre rösten som får vara kompass då något skaver  hellre än att hålla fast vid en plan som grundade sig på förutsättningar som kanske alls inte råder längre. Allting förändras och om vi likt floden kan kan låta vårt inre flyta lätt och utan motstånd väntar nya äventyr runt hörnet.

 

 

 

 

 

I oberoende ligger ovisshetens visdom. Då vi släpper taget om att saker ska vara på ett visst sätt väntar äventyr och nya erfarenheter som kan leda oss till nya spännande platser.

 

 

 

Här nedan följer en film på 8 minuter som tydligt förklarar  vikten av att ha ett öppet sinne.

 

What does it mean to have an Open Mind?

 

 

Kvinnan

Nedan finns två länkar som exempel på kvinnors värde och möjligheter. I varje utställningsrum hyllar jag saker i naturen som jag värdesätter. I principen om Oberoende vill jag framhålla kvinnan. Kvinnan som ljusbärare får stå i centrum i den sjätte livsprincipen för en rättvis och hållbar värld. Hon är en av naturens verkligt stora resurser. Kvinnan som i alla tider vårdat och hållit samman med stor kreativitet och sällan fått eller får den uppskattning hon förtjänat eller förtjänar. Ekonomiskt beroende är ingen hälsosam utgångspunkt för jämlikhet. Det är dags för den kvinnliga principen att få stå i fokus.

 

 

 

Lyssna på denna unga fredsprismottagare.

Malala Yousafzai

 

 

Flickor som växer upp med bekräftande fäder är priviligierade. Detta är Deepak Chopras äldsta dotter:

Priyanka Chopra

https://www.momspresso.com/parenting/article/oprah-winfrey-and-priyanka-chopra-share-empowering-words-at-the-women-in-the-world-summit-2019

Priyanka Chopra And Indra Nooyi On Breaking Barriers And Engaging Billions | Forbes Live

From the boardroom to the box office, Indra Nooyi and Priyanka Chopra weigh in on the extraordinary global communities they’ve built and the qualities that have fueled their success.

Afrikas första kvinnliga president Ellen Johnson Sirleaf och Liberias stadsöverhuvud samarbete med kompetenta kvinnor på andra poster i hennes regering. En verklig kvinnlig förebild för mig.

 

 

Kvinnors engagemang är framtidens hopp

Lysnna se och lär när Pat Mitchell talar om hur vi kvinnor mår bra av att engagera sig tillsammans med andra kvinnor för att också involvera män i jordens överlevmnad. Videon är 17 minuter.

 

 

 

 

 

Att ta ansvar för sig själv är själva meningen med livet. Att vi behöver varandra behöver inte stå i motsats till till att vi söker gemenskap och kärlek hos en annan person. En person som väckt mycket uppståndelse med sin bok Varför du ännu inte är gift är Tracy Mc Millian

 

Tre frågor behöver vi besvara då det inte funkar i en relation:

1. Vad behöver jag lära mig av det som händer ?
2. Vad är det som jag tror om mig själv som dessa tankar uppenbarar ?
3. Vad kan jag göra åt situationen ?

 

Kvinnors konst – historiens ekande tystnad

Ringer det en klocka när du hör dessa namn: Artemisia Gentileschi? Rosa Bonheur? Kvinnliga målare har ofta förbigåtts i konsthistorien. Trots uppenbara kvaliteter. Den här dokumentären råder bot på detta. Ett program om livsöden och mästerverk från 1500-talet och framåt. Vilka var dessa kvinnor? Och hur bidrog de till konsthistorien?

https://www.svtplay.se/video/28006947/kvinnors-konst-historiens-ekande-tystnad

 

Musik för dig och mig………..

Keb’ Mo’ – Put a Woman in Charge feat. Rosanne Cash (Official Music Video)

 

 

Five musicians, five expressions, four nationalities, and one goal – Musical freedom of speech. For everyone!

Boktips:

 

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta

Göteborg