Kläder som konst

Jag fick en bok av en god vän för många år sedan som hette ”Varje människa en konstnär.”  Det tycker jag var en fin titel på en bok för vi är alla skapande människor.

Lite historik och bakrund till rubriken Kläder som konst:

 

Det som ger mig glädje i livet är bland annat att skapa med textila material.  Jag har samlat tyger och tillbehör sedan jag var ung. Under många år sydde jag alla mina kläder för att skapa just på det sättet som jag själv tyckte om. Färger gör mig  glad. Att få skapa ur ett behov av sköna material som är behagliga att ha mot kroppen i färger som passar till min innevarande sinnesstämning  har varit en nåd och en gåva som skänkt mig mycket glädje. Under åren har jag samlat på mig många favorit plagg.

1979 startade jag en firma som hette HANTVERKET. Jag sydde mycket barnkläder på den tiden. Barnen poserade. Jag trivdes med att vara hemma-mamma och trodde att jag genom min sömnad skulle kunna bidra till familjens utgifter och ta ett längre upphåll i yrkeslivet när barnen var små. Det visade sig inte så enkelt. Ganska snart insåg jag att det var omöjligt att försörja sig på hantverk.

Det har inte hindrat mig att fortsätta att utveckla mitt klädintresse.

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta