Kulturafton 6 april  2021 kl. 19.00

 

Jag vet inte om Bengt Blom har tänkt på det han gör då han vidarebefodrar med sin person. För mig står det dock klart att ett syfte i hans liv är att glädja andra och sig själv med sin musik. Vi är gamla goda vänner, sjunger med i samma kör sedan 30 år tillbaka har ofta setts i lustfyllda sammanhang.

 

 

 

Bengt har en ovanligt tillmötesgående personlighet. Alltid beredd att se det fina hos sina medmänniskor och att hjälpa till där det behövs. Han tar gärna fram gitarren och bjuder sin omgivning på all slags musik.

 

Bengt har bl.a. fördjupat sig i Dan Andersson och tonsatt hans dikter som finns utgivna på skiva och även Birger Sjöberg hör till favortiterna där dikterna blivit tonsatta och musiken finns inspelad.

 

Vi kommer att få lyssna till en berättelse om en musikaliskt intresserad pappa som sjöng och visslade och en stark mamma som var  idealist med humana värderingar. Om brodern som han delade rum med som också var hans bästis. Denna livsberättelse kommer att blandas med sång och musik där texterna spelar en viktig roll.

.

Bengt beskriver sig själv som romantiker och hur han i en fas i livet fick ett frieribrev av en söt flicka i Utby, blev kär och bildade familj tidigt och blev pappa redan som 19-åring.
Yrkesbanan formades i svärföräldrarnas blomsteraffär. Bengt gled senare över till att bli växtinredare i offentlig miljö.  ” Ett arbete med levande vackra blommor och växter och att möta människor mår man gott av” säger Bengt.

 

 

 

Numera är Bengt en sångglad pensionär som är aktiv i flera körer. Under sin tid som den sjungande floristen/trädgådsmästaren grundlade han kontakter med kulturansvariga som ber om framträdande i olika sammanhang. Bengt säger att
”Sång, musik-gemenskap får mej och många att må bra”

 

Så hjärtans välkomna till denna musikkväll där du gärna får sjunga med och känna hur musiken kan göra dig glad.

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta