Eva Löfman Törnqvist och Anne Claesson bjuder in till

Berättelser vid havet söndag 17 mars 2019

Välkommen till Skärhamn och Skymningssupé  Söndag den 17 mars  16.00-18.00 med efterföljande samtal till c:a kl. 19.00 Praktisk info längst ner på sidan.

Vi  inbjuder in till hemlagad god soppa med nybakat bröd och tillbehör. Innan måltiden blir det en kort berättelse om utställningen ”En Ny Jord” som pågår i Annes Hus i Göteborg.

Efter maten blir det kaffe med kaka en trappa upp innan Evas berättelse tar vid.

 

Denna gång ska det handla om havets fasor för fiskare, sjömän och anhöriga innan sjöräddningens tid.

”De stod vid stränderna när stormen tjöt. De stod maktlösa och förtvivlade när de hörde ropen och skriken på hjälp utifrån det brusande havet från båtar som förliste. De var sjömän och fiskare längs kusterna som ville gå ut och rädda de som höll på att gå under där ute. Men de hade inte sjösäkra båtar.”

 

Marinmålaren Emil Ekman (1880 – 1951) förevigade vid förra sekelskiftet en situation som inte var ovanlig vid denna tid. Ett fartyg var i sjönöd och besättningen måste räddas. Det som stod till buds var en båt som i det hårda vädret roddes ut till det grundstötta fartyget.

 

 

Det var i början av 1900-talet som Svenska Sjöräddningssällskapet bildas. 1907
Från de första båtarnas loggböcker hämtar Eva kvällens  dramatiska, starka och
sanna historia.

Eva har i 30 år arbetat som professionell berättare, drivit egen teater och nu senast regisserat och genomfört förställningen Soleld, på Stora teatern i Göteborg. Under många år har Eva trollbundit grupper med sina berättelser och föreställningar. I alla tider har människan lyssnat till sagor, myter och berättelser. Vilken livkunskap, vilka starka symboler kan hjälpa oss än idag ?

 

 

 

Jag som skriver detta heter Anne Claesson och har 25 års erfarenhet som specialpedagog. Sedan 20 år tillbaka driver jag företaget Annes Hus som är Göteborgs minsta hotell med kurs och konferensverksamhet. Där håller jag på med en utställning om fred och rättvisa som jag skapar med färg och form. Den är uppdelad i sju principer för mänsklig harmoni och presenteras i sju olika rum under perioden 2014- 2020. Jag anordnar kulturaftnar sista tisdagen i varje månad som speglar innevarande års livsprincip.

 

Har lite info om berättarkvällen

Samling:            Kl. 16.00 i Skärhamn i Annes Skärgårdshus.

Adress:               Källstången 30 i området Havsporten.

Kostnad:             300:-/person

Begränsat antal : 12 pers.

Anmälan via mail till info@annes-hus.se

Förbetalning:        Så snart du fått en  bokningsbekräftelse.

Betalning via  swish 0706-209403

Meddela om du hellre vill betala kontant på plats.

Varmt välkommen !

 

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta