Kulturaftnar historik:

Här nedan kan du se vad som hänt på tidigare års kulturaftnar.

Året 2014  har på olika sätt tagit upp temat om ALLTINGS MÖJLIGHET under kulturaftnarna.

ALLTINGS MÖJLIGHET  är  första delen av 7  i utställningen med samlingsnamnet

”Den grönskande trädgården i ditt inre ”

 

Under 2015  blir det fokus på andra delen av utställningen som kommer att handla om  ATT GE OCH TA EMOT .

Kulturaftnarna kommer att på olika sätt spegla detta tema.

Här följer Hösten 2014´s kulturaftnar

Kulturafton tisdagen den 2 december kl.19.00

Välkommen till en kväll om och med sångglädje och den gudabenådade sångaren och röst-inspiratatören Matts Johansson. Du som aldrig sjunger är extra välkommen för att få vara med om hur det är att komma i kontakt med sin röst. Matts kommer att berätta om hur sång och musik kan frigöra energi och vi får prova på att använda våra röster. I jul-jublets tid blir det en kväll då vi också får lyssna på Matts friska varma stämma och förhoppninsvis förnimma en känsla av julstämmning.

granljus-3fa7f563e-5c2b-49e6-9649-12c66b4cd71e

Matts är ledare för den kör jag sjunger i och ni ska veta att vi älskar att komma till hans körlektioner.

Anmäl dig så snart du vet för det kommer att bli fullt denna kväll.

Musikens betydelse för hälsa och välbefinnande har i alla tider varit uppenbar för människan. Sång och musik frigör energi och aktiverar människans självläkande resurser. Musik, sång och rörelse lyfter fram det dynamiska samspelet mellan den fysiska, psykiska, emotionella och andliga aspekter i människan. Sången påverkar vår kropp och våra sinnen och den berör oss ofta på djupet av vår personlighet och vår identitet.

IMG_9195IMG_9191

Att sjunga i kör är också ett sätt att komma i kontakt med texter som berör. Här kommer ett smakprov en dikt av Elisabet Hermodsson – Visa till Fårö (Göteborg Chamber Choir)  

 

 

Lite om Matts:

Matts har studier i sång, piano, viola och dirigering. Efter examen var Matts verksam som sångare vid Malmö Musikteater och på GöteborgsOperan. Han var under många år baryton i vokalkvartetten VOX

Han har också gjort nationella och internationella solistframträdanden med allt från Händels Orlando till nyskriven opera.

Matts_NY

 

 

Våren 2014

Vår-14 KP.001

Hösten 2013

KP aff ht-13.002

Hösten 2013

Kulturafton tisdag den 3 September kl. 19.00

Välkommen till en kväll om att hitta och utveckla sin livsglädje genom skrivande.

annw02

Ann Westermark är föreläsare, skribent och författare, specialist i skrivutveckling med egna metoder för skrivande och hälsa. Hennes övertygelse är att ju fler sidor vi har tillgång till inom oss, desto lättare får vi att skapa det som är bra för oss. Och ju friare samspel vi har mellan den yttre och inre världen, mellan huvud och kropp, tankar och känslor, medvetet och omedvetet, desto helare blir vi som människor.

När vi har oss själva kan vi bidra säger Ann Westermark som kommer att berätta om skrivandets mäktiga kraft. ”Det jag ägnat så mycket tid och kraft åt var i själva verket meningslöst. Uppvaknandet täppte till luftvägarna för att jag inte levde mitt liv.”
Ann lever med en ständig passion för det skriftliga berättandet och hon har en personlig erfarenhet av skrivandets läkande kraft.

Varmt välkommen till en entusiasmerande kväll.

IMG_4403

Kulturafton tisdag den 1 Oktober kl. 19.00

Är Yoga svaret på hur vi kan bibehålla hälsa och balans i livet ?

Hur ska vi göra för att hålla oss spänstiga i kropp och själ för att känna livslust i livet ? Många talar om att Yoga är en väg.

Vi får möta Kristina Reunanen som är ayurvedisk yogamassör och yogalärare.
Hon tar oss med på en resa i den 5 000 år gamla yogatraditioen som nu alltmer uppmärksammas i väst eftersom den visat sig ha mätbar effekt på både fysisk och psykisk hälsa.

_X8L9300 jogabild

Kristina kommer att berätta om hur man kan lära sig att leva i samklang med naturen, med de 5 elementen för att finna frid för kropp, sinne och själ. ”Vi har resurserna inom oss så det gäller bara att hitta sätt att väcka dem till liv , säger Kristiina Reunanen. Några enkla yogiska råd utlovas också.


”Regelbundet utövande av yoga kan hjälpa dig att möta livets villervalla med jämnmod och stabilitet.”

B.K.S. Iyengar
bksi

B.K.S. Iyengar anses vara en av världens främsta yogalärare och har utövat och undervisat yoga i mer än 70 år. Han har skrivit flera böcker om filosofi och praktisk yoga.

Kulturafton tisdag den 5 November kl. 19.00

EN KVÄLL OM ATT LÄRA SIG ATT ALSTRA SIN EGEN ENERGI.

En kväll om skapandets kraft och hinder, om att göra medvetna och omedvetna val och att ständigt lära nytt. Det första rummet av 7 i Annes Hus i Utställningen ”Den grönskande trädgården i ditt inre ” presenteras.
Här nedan lite om av vad kvällen kan komma att handla om.

IMG_7136

På Sokrates gravsten står det: KÄNN DIG SJÄLV

När vi upptäcker vår grundläggande natur och vet vilka vi verkligen är, ligger i denna kunskap om oss själva förmågan att förverkliga vilka drömmar vi än har.

IMG_1818

Livsflödet kommer in i våra liv då vi släpper taget om att saker och ting ska vara antingen på det ena eller det andra sättet. Så snart vi sätter etikett på någonting i våra liv på förhand så låter vi våra kontrollbehov styra istället för kärleken.

IMG_2480

När vi når vårt sanna varande respekterar vi alla människor och känner oss heller inte lägre än någon annan.

IMG_5616

Vart du än går tag din stillhet med dig.

IMG_3737

Kulturafton tisdag den 3 December kl. 19.00


En musikaliska resa med Vokalgruppen Strawberry Fields

Vad kan passa bättre i Adventstider än lekfullhet med ord och toner som bl.a.handlar om kulinariska läckerheter. Glädje i röstens, fanatasins, örats och känslans uttryck är vad vi bjuds på denna kväll då Strawberry Fields tar oss med på en musikalisk resa med egna svenska texter och arr av 60-talslåtar bland annat Beatles.

IMG_0130 granljus-3

Gruppen består av:
Anders Bodebeck (sång, gitarr, munspel)
Magnus Bolin (bas och dragspel)
Peter Grundevik (sång)
Inger Lundvall (sång)
Eva Skogström (sång)
Anna-Maria Särnhult (sång)

Strawberry fields bild

MVC-007FfffIMG_5104

Kom och låt dig värmas i vintermörkret !

Våren 2013

Kulturafton tisdag 5 Februari

Vad kostar det att vara en whistleblower ?

Året inleds med en författarkväll med journalisten Helle Larssen som arbetat som tjänsteman i Bryssel och där fått insyn i hur den europeiska byråkratin fungerar.Läs mer under februari.

Kulturafton tisdag den 5 Mars kl.19.00

Välkommen till ” Vårpassioner ”  en kväll med mustig sång och musik framförd av Martin Högberg.

Martin kommer att sjunger allt från Jaque Brel och Edit Piaff till Evert Taube och egna sånger som han gett både musik och text till som återfinns på CD-skivan  Mellanbarn.

Kulturafton tisdag den 2 April kl. 19

Efter Påskhelgen tisdagen den 2 April kommer jag som  driver Annes Hus att under kvällens kulturafton berätta om mina drömmar och visioner inför framtiden. ” I have a dream ” Den har jag burit med mig i många år och nu är det dags för mig att dela med mig.  Jag kommer att  berätta om min livsresa om hur den hela tiden tagit nya vägar och om mitt mål som ständigt finns närvarande och varför jag tror att samma dröm får mig att sträva mot detta mål år efter år. Jag vill önska dig varmt välkommen till denna kväll där jag vill inspirera Dig så att vi kan inspirera varandra.

Kulturafton tisdag den  7 maj kl. 19

Den 7 maj kommer Emma Björner till Annes Hus för att berätta om ett forskningsprojekt som visar hur man i Kina försöker skapa attraktiva städer för att locka till sig en speciell sorts invånare.

Emma Björner som är doktorand i marknadsföring vid Företagsekonomiska Institutionen, Stockholms Universitet och har tidigare bott, rest och arbetat i Kina.

Kvällen kommer att handla om Kinas utveckling om marknadsföring och positionering av kinesiska mega-städer.

Kulturafton tisdag den 4 Juni kl.19.

Kvällen går  i musikens tecken under mottot ”Musik kan byggas utav glädje, av glädje bygger man musik.”

Eva Olivia Samuelsson och Anne Claesson berättar om ett lyckat musikprojekt  och avslöjar nya planer för framtiden. Vi presenterar en musikresa som kommer att äga rum i december 2013.

Kvällen inbjuder också till ”Öppen scen ” där den som vill dela med sig av egen sång eller musik är välkommen med en föranmälan.

Denna kväll blir en avslutning på årets lyckad kulturkvällar.

Historik:

Kulturaftnar hösten 2012

I september var Pontus Claesson i Annes Hus och visade bilder och berättade om backpacking i Kina.

4 oktober var Simone Says i Annes Hus och framförde egna låtar på piano, fiol och sjöng jazzinspirerad pop. Camilla Backe är  låtskrivare, sångare och pianist i Simone Says och Diana Andrén Scarpati som spelar fiol och sjunger.

6 november kom Jackie Bergman till Annes Hus för att berätta om sin bok ” Rädsla eller kärlek ”

4 december berättade Elisabeth Benson om sina  favoritöarna  Yttre Hebriderna och visade bilder. 

Hjulmakaregatan 35 412 61 Göteborg

0046 31 20 94 00 0706-20 94 03

info@annes-hus.se

Priser

Karta

Göteborg